Една от най-значимите фигури в световната история Михаил Горбачов провокира лавина

...
Една от най-значимите фигури в световната история Михаил Горбачов провокира лавина
Коментари Харесай

Кисинджър коментира смъртта на Горбачов

Една от най-значимите фигури в международната история Михаил Горбачов предизвика лавина от мнения.

Първият президент на Съюз на съветските социалистически републики ще остане в историята като човек, сложил началото на историческите промени, сподели някогашният държавен секретар на Съединени американски щати, оповестява ТАСС, представена от " Гласове ".

Бившият държавен секретар (1973-1977) и консултант по националната сигурност на президента на Съединените щати (1969-1975) Хенри Кисинджър счита, че първият и единствен президент на Съюз на съветските социалистически републики Михаил Горбачов е приключил чудесна работа в интерес на цялото човечество, само че не е могъл да реализира всичките си проекти. Това мнение той изрази във вторник в ефира на BBC.

" Горбачов свърши страхотна работа, само че не съумя да осъществя всичките си проекти ", сподели Кисинджър. " Но той ще бъде запомнен в историята като човек, който сложи началото на исторически промени, които бяха потребни за човечеството и за народа на Русия ", добави 99-годишният някогашен държавен секретар на Съединени американски щати.

„ Хората в Източна Европа, германците и в последна сметка руснаците са му задължени за вдъхновението, смелостта да продължим напред с тези хрумвания за независимост “, добави Кисинджър. Горбачов умря на 30 август в Москва на 92 години.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР